Кобза

В формуванні етнічної самосвідомостіі неабияку роль відіграє пісня, музика, поезія. Недаремно кажуть: в пісні душа народу.

Світ музики, пісні і поезії надзвичайно різноманітний: це і народна пісня з великим прошарком кобзарства, класична і духовна музика, сучасна українська пісня з широким спектром пошуку все нових і нових талантів. Пісня не можлива без поезії, як і поезією маємо вважати лише тише ті вірші, в яких звучить мелодія серця і душі. В даний розділ сайту винесена невелика частина етнічного скарбу України, та частина, що має бути орієнтиром для всіх тих відвідувачів сайту, які зможуть доповнити і розширити цей розділ. Бажано, щоб усе, що пропонуватиметься, не було метеликами-одноденками, а торкалося нашої душі і серця десятиріччями і століттями.

Квітка Цісик - Взяв би я бандуру

Цей голос чують небеса і земля

ognevoy1

Його неповторний голос залишився в душі та пам'яті кількох поколінь жителів величезної не існуючої вже країни. Особливо він дорогий для своєї Батьківщини — України. Відомий поет Олександр Вратарьов, автор книжки спогадів «Ко мне приходят голоса», розповів «Дню» про легендарного Костянтина Огнєвого.

Пісня Костянтина Огневого - Безсмертник

Ліна КОСТЕНКО - ЗОРІ

ukraina_24 Тарас Компаніченко
taras-sylenko
kozak-siromaha
img_9142

В холодні ночі звужуються зорі,
немов зіниці божевільного.
Моторошно й пильно
дивиться Всесвіт – Великий Маг, –
піднявши над землею рукав Чумацького Шляху…

Де ви знаходитесь: Кобза
 
.