Троїця

Розрізняють кілька Троїць.

І перша з них Троїця творіння: Бог (Всевишній), Бог-Син (Продовження Всевишнього, Він же Сварог, він же Рід) і Дух Святий (мати Сва, Слава).

Бог – Всевишній один і єдиний, в проявах Бога Сина чисельний. Син Бога народив все сутнє (створив), тому він Рід. Син Бога створив Сваргу (інструмент побудови Всесвіту – спіральний світловий вихор) і народив світ явлений – Майю. Всевишній робить Світ Явлений живим, вселяючи в матерію душі, іскри божі, а тому Бог є Дух. Все перераховане є лише якості Одного і Того ж, Кого називають Всевишній.

Друга Троїця - Троїця будови Всесвіту: Явь, Правь і Навь.

Явь – це явлений матеріальний світ, Правь – це світ законів, інформаційна, ментальна сторона Буття; і Навь – світ богів і світ Духу. Тріадні боги, всесвіти і люди. Троє в одному і одно обіймає трьох.

Третя троїця – три основних Закони буття Всесвіту: Закон Роду, Закон Велеса і Закон Коляди.

Рід народжує – це буття, це творення Всесвіту в минулому, сучасному і майбутньому. Закон Велеса – це закон життя, руху; це перетікання Яві в Навь і Наві в Явь, зміна Батька Сином. Закон Коляди – це вчення про Велике Зоряне Коло, про Коло Самари (долі) людей, богів, Всесвіту. Це Закон Долі (Кари), це Шлях Даний (шлях Дао).

Четверта Троїця – це три іпостасі розвитку, еволюції богів і Всесвіту.

В першій іпостасі Бога Сварога Всевишній створює Всесвіт, в другій Бога Перуна – підтримує буття і еволюцію Всесвіту, в третій – Бога Велеса – забирає енергію, відкриваючи двері з Яві в Навь. Це Білобог, що створює, це Білобог в рівновазі з Чорнобогом, це перетворення Білобога в Чорнобога при згасанні, руйнації створеного, це закон „він – вона", це закон „заперечення – заперечення". Символом Троїці є трисил або триглав; зараз його називають ще тризубом. Остання назва пішла від російського історика Карамзіна, який не знав походження цього символу і не розумів його змісту.

ukraina_20


 
.