Школа козаків


Протягом століть життя українського народу під чужим пануванням, будь-які прояви національної культури, а тим паче бойової, жорстоко переслідувалися. Тому до наших днів практично не збереглися цілісні методики самовдосконалення, якими користувалися скіфські воїни, руські дружинники та запорізькі козаки. Але і до цього часу в багатьох українських родинах, ще не перервався ланцюжок таємної передачі знань про бойове мистецтво від батька чи діда до сина чи онука

hopak-1 hopak-2 hopak-3

Український народний танець "Гопак"

 

   Верховний Вчитель Володимир Степанович Пилат провів велику роботу над відродженням Бойового Гопака. Ця титанічна праця тривала  17 років. Володимир Пилат вивчав кьокусін-карате, з них вісім 

років був сенсеєм. Одночасно вивчав соне, сьтокан карате, дзюдзюцу та айкідо. З початку 80-х років досліджував і систематизовував знання про бойову культуру українців. Досліджуючи народні танці виявив, що українські танці, особливо популярні серед козацтва Гопак та Метелиця, містять у собі дуже багато елементів, не поширених у інших народів і схожих на бойову техніку — удари ногами в стрибку, присядці чи «павучку», різноманітні кроки, відбивання, підсікання, «повзунці», «присядки», «тинки», «копняки» і т.ін. Пізніше ці рухи склали основу технічного арсеналу Бойового Гопака. Цю назву відтворене бойове мистецтво предків отримало через те, що значну частину техніки вдалося розшифрувати завдяки дослідженню народних танців, перш за все Гопака.

   Базову техніку Бойового Гопака у книзі "Жовтяк" презентував Володимир Пилат. Автор робить настанови гопаківцям, розповідає, як виховати людину патріота, захисника своєїї Вітчизни. Дана вся базова техніка для початківців. Є різні кроки, захисти, затули, перепони. Це все, що потрібно для самого початку виховання хлопчиків. Вже 28-років у школі Бойового Гопака сухий закон та жорстка дисципліна, яку не можна порушувати. Серед гопаківців є бойові, розумові і воєни духу. Останні з перерахованих є найсильніші. Кожне тренування починаєтся з молитви та пісні. Найголовнішим завдання автора є відродження традицій українського козацтва, нагадування молоді про повагу до побратима, батька, держави. Мистецтво Бойового Гопака розвиває у молоді почуття гідності, свободи, національної свідомості та гордості за свій український народ. А це в свою чергу буде сприяти всестороньому духовному і фізичному розвитку молодого покоління українців, патріотів своєї неньки України. 

Міжнародна Федерація Бойового Гопака-тут ви можете знайти детальну інформацію де знаходяться школи і підібрати школу відносно проживання.


Бойовий Гопак. Спортпанорама

Україні
Kalyna_prava

Kalyna_liva

То чому ми такі, українці?

В себе вдома немов ми чужинці,

Збайдужівши до всього на світі,

Попадаєм в гріховнії сіті.

Чом забули пісні соловїні

В даній Богом своїй Україні.

Будьмо здорові, щирі й багаті

У своїх сімях, у своїй хаті.

Батьків шануймо, звичаї, мову,

Молитву, пісню, Тараса слово.

Духовно будем тоді багаті,

Ніхто не зможе нас подолати.

Тверезо гляньмо на все довкола,

З колін устаньмо, засіймо поле.

Здорові будуть хлопці й дівчата,

Гопак танцюють малі козачата.

І сльози витрие Вкраїна ненька,

Лелеки більше несуть маленьких.

З світів прилинуть сини і дочки,

На рідну землю, в свої куточки.

Порядок зроблять у рідній хаті,

Не будуть їхать наймитувати.

Знайдуть роботу в своїй країні,

Потрібні будуть тут, в Україні.

Робота буде, гідна зарплата,

В льубові ростимуть малі козачата


О.Гладун


Де ви знаходитесь: Січ / Школа козаків
 
.